 |
Amanida de flors, formatge fresc i ametlles |
La
primavera ens ofereix la possibilitat de tastar algunes de les herbes i flors
"mengívoles", com diria l'amic
Joan Pellicer, que creixen en marges i bancals de la nostra terra. Hi ha gran quantitat de flors que es
poden utilitzar en pastissos i amanides: les "prímules", els
"pensaments", la calèndula o "maravilla" i com no, la flor del cirer:
 |
Calèndula o Maravilla |
 |
La Flor del Cirer és mengívola |
Així
és que hem aprofitat les pluges i aquest dies de descans a La Vall de Gallinera
per a recol·lectar els ingredients de l'amanida:
Si
teniu gana de provar aquesta recepta sols heu de posar-vos a experimentar:
mescleu al gust diferents fulls d'enciam tendre: ruca, canonges, escarola, llicsons, jolivert, menta... i
pètals de flors variades, en aquest cas hem posat maravilla i flors de cirer. Les flors de cirer es poden posar senceres. Remateu amb uns
trossets de formatge fresc, unes ametlles fregides
i un rajolí d'oli d'oliva de bona qualitat.
 |
Amanida de flors |
Menjareu doble: per la boca... i pels ulls!
Recordeu
sempre que:
-Sols
hem de consumir flors i herbes si estem segurs de que són de confiança, bé
perquè els cultivem nosaltres o bé perquè els comprem especialment destinats al
consum alimentari.
-No
hem d'agafar flors i herbes a la vora dels
camins o de la carretera perquè sovint arruixen amb insecticides.
-Cal posar especial
atenció a les flors: n'hi algunes que són tòxiques, com la de l'ametller. Davan el dubte, és millor informar-se bé abans de consumir.