SENDERS I CAMINS

LA FONT DEL LLIMENER
Vora 50 persones ens va trobar a la plaça d’Alpatró el diumenge pel matí i ni la negror dels núvols ni les quatre gotes que van caure ens van fer desistir de mamprendre aquesta excursió que amb tanta cura ens havien preparat Juanjo Ortolá i Vicent Morera


Alpatró, i al fons, La foradà

Baixada per a creuar el Riu Gallinera


La primera part, la pujada a la font, ens va passar com si res perquè vam tindre temps de vore les misteriores creus dels allisars, els impresionants marges de pedra seca del Tio Pinero, el forn de calç... i finalmente el bonic alcavó d’on brolla la Font del Llimener. 

Els marges de pedra seca del Tio Pinero fan fins 5m d'alt

Després de trencar l’alé amb un bon esmorçaret on cadascú va oferir el que tenia (la bota del vi, olives trencades, penques en aigua-sal, vitets, xocolate…) ens vam desviar uns metres del camí per vore un antic “cup” tallat a la roca. Sembla que es feia servir per xafar raïm.
El "cup" per xafar raïm
Ja de tornada baixant per la costera del “rellamp” que serpenteja fins arribar a Benissili vam tindre ocasió de gaudir de valent amb el paisatge multicolor que ens ofereix la Vall en tardor i més encara després de la pluja.
Inici de la "Costera del rellamp"

Benissili, amb la seua era i la "Penya dels Llombos" al fons

 Si voleu conèixer amb més detall la ruta la trobareu ben detallada al llibre “Per camins de moriscos i mallorquins.
Figueres, marge de pedra seca, penques "del nuguet" i cirers


CIM I CIRC DE LA SAFOR

Pot ser molts de vosaltres encara no heu encetat la nova senda fins el cim de la Safor. Els treballadors del PAMER van fer un bon treball l'estiu del 2009 i l'any 2010 s'ha netejat un altre tram del camí. Vos assegurem que val la pena l'esforç. Ací us deixem una imatge del paisatge que ens trobem una vegada al cim... és una passada!. També val la pena fer deu minutets més de camí i baixar a contemplar el Circ de la Safor. Impressionant.
Ah! si us decidiu, no deixeu de signar al llibre de visites que hi trobareu dalt.
La ruta comença vora la carretera nova que va a Villalonga, cal prendre un camí a mà esquerra, un poc abans de la pista forestal que ix cap a la dreta. Allí hi ha un pla per a deixar els cotxes, al costat del famós "Corral del Perejordi". D'ací ja comencem l'ascens, a uns cinc minuts ens podem desviar del camí a mà dreta fins la foia alta on hi ha una enorme carrasca que ens dona bona ombra i ens proporciona un indret ideal per esmorzar o berenar. De tornada a la senda principal s'inicia l'ascens pel camí senyalitzat entremig de carrasques joves. Hi ha moments on ja són més atapeïdes i passem per baix. També hi ha trams on, si la visibilitat del dia acompanya, ja podem gaudir del paisatge observant des del Montgò fins quasi Cullera. També podem fixar-nos en les diferents construccions de pedra seca que hi ha a la vora del camí. La ruta no té pèrdua fins el cim, on seguint les indicacions de ruta podrem també baixar per contemplar l'espectacular Circ de la Safor i la nevera. La ruta es pot fer, sense apurar-se, en una hora i tres quarts. Cal tindre en compte que no hi ha aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la vostra opinió... :-)