dimarts, 29 de maig del 2012

SOCARRATS A LA FORADÀ


Penya de La Foradà
Convocada per la Garbera Cultural El Guaret de Cocentaina, el diumenge es va fer una excursió cultural a La Vall de Gallinera. La convocatòria va ser un èxit, en total hi érem quasi cinquanta persones majoritàriament de Cocentaina però també d'Alcoi, Castalla o Muro.
Escoltant la història de La Cova del Corn
L'excursió elegida va ser part de la ruta 2 del llibre "La Vall de Gallinera, per camins de moriscos i mallorquins" i va estar magníficament guiada per Juanjo Ortolà i Joanjo Seguí.
Cova d'En Moragues
En la pujada vam visitar la Cova d'En Moragues, vam conèixer les histories de la Cova del Corn i dels captius de la Cova tapà i com no, també la història de la penya de La Foradà.
L'hora d'esmorçar
La Cova Tapà
Interior de la Cova Tapà

En tornar a Patró vam dinar un excelent "arròs passejat" i cireres acabades de collir al Bar Nou i després del merescut descans, ens vam apropar al Museu Etnològic per conèixer les formes antigues d'elaborar l'oli d'oliva.
Baixada


Explicacions al Museu Etnològic de Patró 
Va ser un dia magnífic, vam disfrutar de la natura, de la companyia i del fantàstic paisatge de La Vall de Gallinera.

dijous, 10 de maig del 2012

QUATRE RECEPTES FÀCILS I SORPRENENTS AMB CIRERES



Per fi estan ací les cireres! Aquesta fruita dolça i temptadora és molt versàtil a la cuina, ací vos presentem quatre receptes fàcils i soprenents amb cireres:
Torrada amb formatge de cabra i cireres confitades.
Un berenar de película fàcil i saborósa: mescleu sucre amb un poquet d’aigua, quan es desfà el sucre afegiu les cireres fins que espesse. Torreu el formatge de cabra, el pa i poseu les cireres damunt.

 
Truita dolça de cireres.
Unes postres clàsiques a frança, però incorporem el nostre toc mediterràni afegint les cireres: despinyoleu les cireres i ofegeu-les amb un poquet de mantega. A banda, feu una truita francesa com sempre però no poseu sal sinò sucre. Quan està cuallada, afegiu les cireres dins. Espereu fins que estiga freda per a consumirla.
Filet de porc amb cireres agredolces.
Per a sorprendre els convidats: confiteu les cireres amb sis cullerades de sucre, dos de vinagre de mòdena i un poquet d’aigua. A banda, feu una base de ceba tendra ofegada en oli d’oliva. Passeu el filet per la plaxa, munteu sobre la base de ceba tendra i remateu amb les cireres agredolces.
Bresquilles en almívar farcits de melmelada de cirera.
Si hem sigut previsors i tenim melmelada de cirera al rebost, aquestes són unes postres que tindrem a mà tot l’any: sols haurem de farcir les mitats de brequilla en almivar. La combinació queda boníssima i a més, espectacular!

Si teniu cirers a casa vostra, endavant, experimentar a la cuina amb aquesta fruita és un plaer i si no, ara és el moment de visitar La vall de Gallinera para comprar cireres de qualitat i també vos recordem que en La Vall hi ha cases rurals com Ca Ferminet o El Castellot on s’ofereix la possibilitat d’anar a collir amb els propietaris i menjar cireres directament de l’arbre... una experiència espectacular i molt recomanable si teniu xiquets en la família.
Bon profit!