Amanida de flors, formatge fresc i ametlles |
La
primavera ens ofereix la possibilitat de tastar algunes de les herbes i flors
"mengívoles", com diria l'amic
Joan Pellicer, que creixen en marges i bancals de la nostra terra. Hi ha gran quantitat de flors que es
poden utilitzar en pastissos i amanides: les "prímules", els
"pensaments", la calèndula o "maravilla" i com no, la flor del cirer:
Calèndula o Maravilla |
La Flor del Cirer és mengívola |
Així
és que hem aprofitat les pluges i aquest dies de descans a La Vall de Gallinera
per a recol·lectar els ingredients de l'amanida:
Mireu quina collita:
Si
teniu gana de provar aquesta recepta sols heu de posar-vos a experimentar:
mescleu al gust diferents fulls d'enciam tendre: ruca, canonges, escarola, llicsons, jolivert, menta... i
pètals de flors variades, en aquest cas hem posat maravilla i flors de cirer. Les flors de cirer es poden posar senceres. Remateu amb uns
trossets de formatge fresc, unes ametlles fregides
i un rajolí d'oli d'oliva de bona qualitat.
Recordeu
sempre que:
-Sols
hem de consumir flors i herbes si estem segurs de que són de confiança, bé
perquè els cultivem nosaltres o bé perquè els comprem especialment destinats al
consum alimentari.
-No
hem d'agafar flors i herbes a la vora dels
camins o de la carretera perquè sovint arruixen amb insecticides.
-Cal posar especial
atenció a les flors: n'hi algunes que són tòxiques, com la de l'ametller. Davan el dubte, és millor informar-se bé abans de consumir.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaContinuant la cadena dels premis Liebster Blog, premis que atorguem els propis blogaires, vos informe que en el blog “Las lunas de Perputxent” es fa esment a aquest blog com un dels seus cinc blogs favorits. Una salutació i a continuar amb tan magnífica labor.
ResponEliminaAcí deixe l’enllaç: http://laslunasdeperputxent.blogspot.com.es/2012/04/21042012-liebster-blog-awards-un-tir-de.html