dimarts, 10 d’abril de 2012

FLORS A LA TAULA


Amanida de flors, formatge fresc i ametlles
La primavera ens ofereix la possibilitat de tastar algunes de les herbes i flors "mengívoles", com diria l'amic Joan Pellicer, que creixen en marges i bancals de la nostra terra. Hi ha gran quantitat de flors que es poden utilitzar en pastissos i amanides: les "prímules", els "pensaments", la calèndula o "maravilla" i com no, la flor del cirer:

Calèndula o Maravilla

La Flor del Cirer és mengívola
Així és que hem aprofitat les pluges i aquest dies de descans a La Vall de Gallinera per a recol·lectar els ingredients de l'amanida:

Mireu quina collita:


Si teniu gana de provar aquesta recepta sols heu de posar-vos a experimentar: mescleu al gust diferents fulls d'enciam tendre: ruca, canonges, escarola, llicsons, jolivert, menta... i pètals de flors variades, en aquest cas hem posat maravilla i flors de cirer. Les flors de cirer es poden posar senceres. Remateu amb uns trossets de formatge fresc, unes ametlles fregides i un rajolí d'oli d'oliva de bona qualitat.


Amanida de flors

Menjareu doble: per la boca... i pels ulls!


Recordeu sempre que:
-Sols hem de consumir flors i herbes si estem segurs de que són de confiança, bé perquè els cultivem nosaltres o bé perquè els comprem especialment destinats al consum alimentari.
-No hem d'agafar flors i herbes a la vora dels camins o de la carretera perquè sovint arruixen amb insecticides.
-Cal posar especial atenció a les flors: n'hi algunes que són tòxiques, com la de l'ametller. Davan el dubte, és millor informar-se bé abans de consumir.

2 comentaris:

  1. Continuant la cadena dels premis Liebster Blog, premis que atorguem els propis blogaires, vos informe que en el blog “Las lunas de Perputxent” es fa esment a aquest blog com un dels seus cinc blogs favorits. Una salutació i a continuar amb tan magnífica labor.
    Ací deixe l’enllaç: http://laslunasdeperputxent.blogspot.com.es/2012/04/21042012-liebster-blog-awards-un-tir-de.html

    ResponElimina

Ens agrada saber la vostra opinió... :-)